Mentor van Nu

  • Klaas Jan Terpstra en Herberd Prinsen
  • Pienter Publishers
  • ISBN: 9789493171527
  • € 27,50

Mentoren en coaches zijn de spil in de begeleiding van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor alle leerlingen die zij onder hun hoede hebben en ook voor hun ouders vormen zij het vaste aanspreekpunt. Mentoren en coaches kunnen hun leerlingen helpen inzicht te verwerven in wie ze zijn en wat ze kunnen. Dat is een bijzonder proces. Een proces waarin jij en je leerlingen vele emoties zullen ervaren en dat dikwijls niet makkelijk verloopt. Leerlingen begeleiden in hun groeiproces is niet alleen een vak maar vooral een kunst.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden beschrijven de auteurs (beiden counselor, trainer-coach en opleider) in dit boek talloze mogelijkheden om je perspectief als mentor en coach te verbreden, verschillende mogelijkheden te onderzoeken en die in je eigen praktijk uit te proberen.

Mentor van nu bevestigt je in wat je al goed doet en helpt je nieuwe wegen te vinden om nog beter te worden. Zo kun je optimaal vorm geven aan een leven lang leren en zoveel mogelijk te genieten van het groeiproces van de leerlingen die aan jou zijn toevertrouwd.

Onderwijstypen