Nieuw op oo.nl

leestijd: 4 minuten
In deze rubriek bespreken we de recente updates en nieuwe functionaliteiten van het platform oo.nl en kijken we naar de toekomstplannen van oo.nl.

Of je nu een onderwijsprofessional bent die nieuwsgierig is naar de veranderingen op het platform, of een opleider die het platform gebruikt om trainingen, opleidingen of coaching aan te bieden, deze rubriek houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De volgende stappen

Binnenkort komen er nieuwe filteropties aan! Zo willen we dat bezoekers kunnen filteren op aanbod dat op één dag plaatsvindt, activiteiten die meerdere dagen duren en langdurige opleidingen. Verder willen we onderscheid maken tussen de verschillende soorten activiteiten, zoals webinars, studiereizen en coaching.

Ook zijn we bezig met verschillende tools, onder andere over leiderschap en scholingskeuze.


april 2023 – alle banen voor het onderwijs

In samenwerking met MeesterBaan biedt oo.nl nu ook alle banen in het onderwijs! Of je je nou verder wilt ontwikkelen in je huidige functie of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, bij oo.nl kun je terecht.

april 2023 – hoe zit het met jouw werkgeluk?

Hoge werkdruk, onvoldoende waardering en stress: zomaar een aantal factoren die jouw werkgeluk als onderwijsprofessional negatief kunnen beïnvloeden. Maar wat kun je doen om dit te verbeteren?⁠ We hebben, in samenwerking met Femke van Femnomenaal, de ‘werkgeluk-tool’ ontwikkeld om onderwijsprofessionals hierbij te helpen. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in jouw eigen werkgeluk, maar ook handvatten om dit te verbeteren.

maart 2023 – nieuwe filteropties

Om het zoeken naar geschikte scholingsactiviteiten nog makkelijker te maken, zijn we hard bezig om nieuwe filteropties toe te voegen. Vanaf nu kunnen bezoekers filteren op activiteiten voor henzelf, voor het team of voor de hele school.

Ook kan er vanaf nu gefilterd worden op activiteiten waar je jezelf voor een specifieke datum in kan inschrijven, activiteiten waar eerst wat meer overleg voor nodig is (maatwerk), aanbod dat direct beschikbaar is na inschrijving, zoals e-learning of webinars, of aanbod dat deel uitmaakt van van een abonnement.

januari 2023 – het Scholingsplein op de NOT

Samen met enkele aanbieders van opleidingen organiseerden wij het Scholinsplein op de NOT in de Jaarbeurs. Bezoekers konden in gesprek met opleiders, interessante lezingen volgen in ons theater, even losgaan in de silent-disco, snuffelen door de boekenkast en samen met onze helpdesk op zoek naar een geschikte cursus, training of opleiding!

januari 2023 – scholing kinderopvang toegevoegd

Twee maanden na het toevoegen van scholing voor professionals in het mbo, hebben we ook scholing voor medewerkers in de kinderopvang toegevoegd. Pedagogisch medewerkers en hun leidinggevenden kunnen direct al kiezen uit ruim 800 scholingsactiviteiten.

december 2022 – publicatie scholingsmonitor

oo.nl heeft vlak voor de zomer van 2022 in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek en Advies onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van leraren. Het onderzoek zal voortaan jaarlijks worden uitgevoerd en geeft inzicht in de deelname van leraren aan professionaliseringsactiviteiten, hun tevredenheid en de mate van stimulans door hun school. Bekijk alle resultaten in het digitale onderzoeksrapport.

december 2022 – mijlpaal: 5.000 scholingsactiviteiten

Tijdens de livegang van oo.nl stonden er ongeveer 2.500 opleidingen, trainingen en cursussen online. Inmiddels is dat aantal verdubbeld naar ruim 5.000! Er zijn onder andere een flink aantal scholingsactiviteiten voor professionals in het mbo en schoolleiders in het vo toegevoegd. Daarnaast is het validatieteam dagelijks aan de slag met het zoeken van nieuw relevant aanbod.

november 2022 – samenwerking VO-raad

Het Schoolleidersregister VO, de VO-academie en oo.nl werken samen voor de ontsluiting van relevant professionaliseringsaanbod voor schoolleiders en bestuurders in het vo. Het aanbod van de Opleidingscatalogus VO is daarom op oo.nl geïntegreerd.

november 2022 – opleidingen mbo toegevoegd

Na begonnen te zijn met scholing voor het primair en voortgezet onderwijs, bevat oo.nl nu ook alle scholing voor professionals in het middelbaar beroepsonderwijs! Er staan meteen al 1.500 scholingsactiviteiten online om uit te kiezen.

november 2022 – thema- en onderwerppagina’s

Onderwijsprofessionals kunnen zich vanaf nu laten inspireren op de nieuwe thema- en onderwerppagina’s. Via ons systeem creëren we vanaf nu dynamische pagina’s. Elk pagina bevat relevante opleidingen, cursussen, boeken, tools, onderzoeken, blogs en artikelen, specifiek uit dat thema of onderwerp.

oktober 2022 – start validatieteam

Om opleiders en uitgevers te ondersteunen bij het invoeren en updaten van hun aanbod op oo.nl is er in oktober een validatieteam gestart. Zij zijn onder andere aan de slag gegaan om de 4.000(!) scholingsactiviteiten en 2.000 boeken na te gaan en te updaten.

september 2022 – nieuwe thema’s en onderwerpen

Tijdens de lancering begon oo.nl met en verzameling van onderwerpen en thema’s waarop alle scholingsactiviteiten en boeken te filteren zijn. Na een flink aantal maanden werken met deze indeling, werden in september in totaal 148 bijgewerkte onderwerpen en 19 thema’s geïntroduceerd en in gebruik genomen.

september 2022 – financieringstool

Wist je dat je als onderwijsprofessional elk jaar recht hebt op een eigen scholingsbudget? Met onze ‘geld voor je opleiding’-tool weet je precies welke regelingen en subsidies voor jou interessant zijn!

juli 2022 – 1.000 trainingen via automatische koppeling

Opleiders met veel aanbod voor onderwijsprofessionals kunnen het toevoegen van producten automatiseren door een koppeling tussen hun eigen computersysteem en het oo.nl account. In juli werden al 1.000 trainingen beheerd en automatisch geüpdatet via zo’n koppeling.

juni 2022 – wekelijkse blogs en artikelen

Wekelijks worden er op oo.nl inhoudelijke artikelen geplaatst over scholing en ontwikkeling in het onderwijs. In juni hadden we al 50 artikelen geplaatst! We hebben onder andere experts, lectoren en hoogleraren geïnterviewd, handige stappenplannen opgesteld, tips verzameld, inhoudelijke artikelen geschreven, en nog veel meer.

februari 2022 – lancering oo.nl

Na jaren onderzoek en enthousiaste sessies met (teams) van leraren is het zo ver: www.oo.nl is live! Vanaf nu kunnen onderwijsprofessionals relevante opleidingen, boeken en magazines op één plek vinden.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws, blogs en updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Mis je iets of heb je een tip voor ons? Laat het dan weten! We vinden het belangrijk om het platform nog beter te maken. Je kunt mailen naar klantenservice@oo.nl.